Hello, hello

Nu befinder vi os i Bagan i Myanmar, hvor vi har fundet en internetforbindelse på et hotel. Det koster godt nok en dollar for 15 min. Til gengæld er det nok også den bedste udsigt jeg endnu har haft mens jeg mailer. Herfra hvor jeg sidder, kan jeg se tre stupaer (små templer). Det er dog ikke så underligt, for her i området er der i hundredvis. Byggestilen er anderledes, men ellers minder det nok om det mere kendte Ankor Wat i Cambodia (og ikke Wat Pho, som jeg skrev sidst – det gik vist lidt hurtigt).

Rejsen hertil gik utroligt smertefrit. Vi tog en taxa fra hotellet til lufthavnen, hvilket i sig selv er en oplevelse. Bilerne kører i tre baner, og de mest langsomme kører ikke nødvendigvis yderst. Så for hurtigere biler (som en taxa jo er), er det noget af en zig-zag tur.

I lufthavnen fik vi “vores egen” portør, som guidede os igennem billetcheck, pascheck, bagagecheck og den manuelle check af bagage. Sjovt nok kunne vi hele tiden holde øje med vores bagage, der lå på en vogn lige udenfor.

Da vi mellemlandede i Mandalay, kunne vi stige ud af flyet og gå lidt rundt på landingsbanen – ret specielt. Og da vi landede i Bagan, gik vi da også selv fra flyet (ikke noget med at blive hentet i en lufthavnsbus).

Vores hotel er rigtig lækkert. Dejligt værelse, en lille pool og en fantastisk have med en stupa i baghaven. Efter at have været i Bangkok og Yangon, er det man nyder mest stilheden og den friske luft.

Dette er vores tredje hele dag her, og tiden er gået med at kigge på området, kombineret med afslapning ved vores (meget kolde) pool.

Alle er så fantastisk venlige, smilende og hjælpsomme – og alle steder hvor vi er, er vi genstand for en masse opmærksomhed. Mødre og fædre kommer løbende med deres børn, så det kan se de der sjove, anderledes mennesker, som vi jo er i deres øjne. Alle råber “hello, hello”, så efter en dag er man godt træt i halsen af at hilse hele tiden (man skulle jo nødig virke uinteresseret).

Et par gange har vi gået rundt i en lille, nærliggende landsby – og det er tydeligt at der ikke kommer mange turister. Der er det endnu mere udpræget med nysgerrigheden end andre steder. Da vi var på vej tilbage i går, kom der en dreng løbende med to træugler, og efter lidt tid overtalte han os til at købe dem. Vi betalte kun 75 øre, men han blev simpelthen så glad for den handel. Stupaerne er flotte, men det er den slags oplevelser som rigtig bider sig fast.

Den første dag så vi solnedgang fra en af de mange stupaer, og her mødte vi en dansker – den første her i landet. Så det var hyggeligt at udveksle et par tips. I det hele taget er der meget få turister (bortset fra en del tyskere – men de er jo overalt). Og alle er ældre end os, så derfor får vi nok endnu mere opmærksomhed.

De sidste to dage har vi lejet cykler og kørt rundt i området. En god måde at se det hele på, selv om det er ret varmt. Vores små cykelture blegner dog ved siden af en amerikaner vi mødte hertil morgen. Han cykler rundt i hele Myanmar. Vi så ham første gang i Yangon for et par dage siden, så det var ret sjovt at se ham her igen (og få en lille snak).

I morgen tager vi videre med fly til Inle Lake, der også skulle være fantastisk smuk, og efter nogle dage slutter vi i Mandalay. Hvis alt går efter planen er vi tilbage i Bangkok om en uges tid.

Desværre kan vi stadig ikke checke mail, men forhåbentlig går alt som det skal derhjemme. Det skal dog ikke afholde jer fra at sende mails til os. Så ligger der noget at venter på os, når vi er tilbage i Thailand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *