Hjem til en sundere hverdag

Så er vi tilbage i Danmark igen efter godt fire ugers rejse i Azerbaijan, Georgien, Armenien og ikke mindst Tyrkiet – hvor vi sluttede af med alt for meget mad og drikke og et meget begrænset aktivitetsniveau. Så nu er det vist godt at komme hjem til en lidt sundere hverdag.

Efter vi havde brugt ankomstdagen sidste torsdag på at slappe af ved poolen, sluttede vi af med at spise på hotellets restaurant – hvor vi kunne spise a la carte, selvom det var all-inclusive. Og kort tid efter var det sovetid efter en meget lang dag, hvor vi havde været tidligt oppe.

Dagen efter startede vi med morgenmad. Og bagefter brugte vi den pool, der lå lige uden for vores værelse.

Efter frokost lagde vi os så ved den pool, der var forbeholdt vores hotels gæster. Her var meget roligt og behageligt – til forskel fra det store hotels pool, hvor der var proppet med gæster og blev spillet høj musik.

Senere var jeg i vandland med pigerne (mens Marianne fik lidt tid til sig selv ved poolen). Her var der nogle sjove vandrutsjebaner, der var tilpas vilde til at alle havde lyst til at prøve dem.

Vi lå derefter ved fællespoolen helt til klokken 19, inden vi gik tilbage til vores værelse. Og efter en hurtig tur i poolen der, gjorde vi os klar til aftensmaden.

Da vi havde spist, gik vi over for at se hotellets show. Det startede med et ikke så imponerende danseshow. Men bagefter var der tre motorcykler, der kørte rundt i en dødsdrome samtidig – hvilket var ret imponerende.

Aftenen sluttede med, at vi gik lidt rundt på hotellets område og oplevede den gode stemning. Og så var det igen tilbage til værelset for at sove.

Lørdag morgen efter morgenmaden havde Marianne og jeg en spa-aftale med hammam og efterfølgende massage – hvilket var en fin og afslappende oplevelse.

Imens drønede pigerne rundt i vandland og pools. Aftalen var bare, at der skulle være livreddere, der hvor de var. Så det er virkelig dejligt, at de er så store, at vi faktisk kan dele os op på den måde.

Til gengæld var det så lidt svært at finde dem, da vi var færdige med spaen. Men det lykkedes, og så spiste vi frokost på hotellets beachbar – efterfulgt af en tur i fællespoolen ved restauranten.

Om eftermiddagen gik vi tilbage på værelset, hvor pigerne slappede af med iPads og vi smed os i en liggestol – kun afbrudt af en tur i poolen en gang imellem.

Da vi havde skiftet tøj, gik vi tilbage til beachbaren for at få en drink. Den drak vi på stranden – hvor vi var de eneste gæster. Bagefter spiste vi aftensmad på vores egen restaurant, inden vi sluttede aftenen af med at se danseshow.

Søndagen startede men en tur i vandrutsjebanerne for os alle fire lige efter morgenmaden. Og bagefter badede vi i havet – der var lige så varmt som poolen.

Resten af dagen var vi ved fællespoolen – kun afbrudt af lidt frokost på restauranten der. Og så var det tilbage til værelset for at gøre klar og tage lidt pænere tøj på.

For om aftenen havde vi bestilt bord på en fiskerestaurant nede ved vandet. Her fik en lang række lækre fiskeretter. Så vi var meget mætte, da vi gik derfra.

Efter vi havde gået lidt rundt på hotelområdet, gik pigerne tilbage på værelset – mens vi fik en enkelt drink. Og så var det tid til at sove for os alle fire.

Næste dag efter morgenmaden spillede vi alle fire en gang bordtennis. Og efterfølgende brugte vi lidt tid ved vores værelse-pool, inden vi igen spiste frokost på beachbaren – efterfulgt af en tur i vandet der.

Resten af dagen blev brugt ved fællespoolen. Og efter vi havde gjort os klar, satte vi os på hotellets bar, hvor vi fik en drink – og prøvede at lære kortspillet Kasino.

Aftensmaden blev spist på en japansk restaurant – hvor vi fik en ualmindelig dårlig sushi. Til gengæld sad vi rundt om køkkenområdet, hvor kokken underholdt med sit eget lille show – bestående af jonglering og masser af ild. Og udover nogle gode fotomuligheder, så smagte maden faktisk også godt.

Bagefter gik pigerne hjem, mens Marianne og jeg gik tilbage til vores egen bar – hvor vi fik et par White Russians.

Udover selve navnet på drinken, så havde vi det også lidt svært med den større gruppe russere, der sad ved siden af os og hyggede sig.

For selvom man jo bør adskille staten Rusland og den russiske befolkning, så er det altså en smule svært at være sammen med alle de russere, som nyder all-inclusive – men befolkningen i Ukraine lider under deres lands krig.

Og det er da også tydeligt, at en stor del af Europa er lukket land for russerne. For der er virkelig mange af dem i Tyrkiet.

Men White Russian er en god drink, og der var hyggeligt i baren. Så vi valgte at leve med både navnet og selskabet ved nabobordet – og fik et par stykker, inden vi gik hjem for at få pigerne i seng.

Vores sidste hele dag i Tyrkiet startede med parasailing for Frida, Vilde og jeg – noget som Marianne havde givet os. Fra båden blev vi stille og roligt sendt højt op over havet til en flot udsigt. Det var ikke en action-oplevelse – men mere en mere rolig flyvetur, hvor vi for alvor kunne se hvor mange hotellet, der ligger langs kysten.

Nede på jorden igen hoppede vi en tur i havet. Og efter en par vandrutsjebaneture, lagde vi os ved fællespoolen.

Frokosten blev spist på beachbaren. Og efter lidt mere badning i fællespoolen, gik vi tilbage på værelset – hvor vi også var en tur i poolen der.

Eftermiddagen sluttede med lidt kortspil efterfulgt af aftensmaden på vores egen restaurant. Og så nåede vi også både en drink på beachbaren og det daglige show, inden det var sovetid.

I går skulle vi så rejse til Danmark igen. Så efter morgenmaden fik vi pakket det sidste og nåede også en tur i poolen, inden vi checkede ud klokken 12.

Herefter fik vi en enkelt afsluttende drink i baren, inden vi spiste frokost. Og klokken 13.30 var det så tid til at tage mod lufthavnen.

Her stod vores chauffør allerede klar i god tid. Og vores bagage var taget frem. Så vi kunne bare konstatere, at alt havde fungeret stort set perfekt på hotellet – fra vores afhentning seks dage tidligere og helt frem til afleveringen i lufthavnen igen.

Til gengæld fik vi en brat opvågning til virkeligheden igen, da vi trådte ind i lufthavnen. For den var meget kaotisk og fyldt med turister.

Heldigvis kom vi dog forholdsvis hurtigt igennem check ind og sikkerhedskontrol. Derefter kunne vi sætte os til at vente i afgangshallen med den meget dårlige akustik. Og med kun en smule forsinkelse fløj vi lidt senere mod Danmark.

Flyveturen tog godt fire timer. Og omkring klokken 19 dansk tid landede vi i København – hvor vi overraskende hurtigt fik vores bagage. Så var det ellers bare at tage en taxa det sidste stykke hjem til Frederiksberg.

Og dermed var vores godt fire ugers rejse rundt omkring i Kaukasus og Tyrkiet også afsluttet. En tur der har budt på en lang række spændende oplevelser.

Der er ingen tvivl om, at vi har nydt naturen meget – ikke mindst vores hytte og vandreturene i bjergene i det nordlige Georgien.

Men det har også været spændende at besøge de tre storbyer Baku, Tbilisi og Jerevan. Og ikke mindst opleve de store kontraster her – både imellem de tre byer og hver især i de enkelte byer.

Og sidst men ikke mindst har det været dejligt at slutte af med nogle afslappende dage på en yderst velfungerende all-inclusive hotel i Tyrkiet – så batterierne er blevet ladet godt op.

Nu starter hverdagen så igen lige om lidt. Og det er vist meget godt. For det kan ikke være sundt med alt den mad og drikke kombineret med så lidt aktivitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *