Hjemme fra Det Indiske Ocean

Efter lidt over en måneds rejse rundt på øerne i Det Indiske Ocean kom vi i går hjem til Danmark igen – en masse oplevelser rigere.

Sidste søndag aften gik vi en tur langs stranden i Mauritius og havnede på en hotelbar lidt længere nede. Her havde vi egentlig også planlagt at spise. Men det viste sig, at man skulle bestille bord på forhånd.

Så i stedet tog vi indisk takeaway fra samme restaurant som dagen før med tilbage til vores lejlighed. Og det var faktisk også ret hyggeligt.

Næste morgen lavede vi så en lækker morgenmad, der i stedet for kun halvtørt brød også bestod af pølser og røræg. Bagefter gik vi til det lokale supermarked for at købe en is og isterninger med hjem til gin & tonic. Og så var vi ved poolen resten af dagen.

Om aftenen hyggede vi lidt på terrassen, inden vi gik i gang med aftensmaden – der blandt andet bød på lækre bøffer på grillen.

Tirsdagen startede med, at først Marianne og derefter jeg var ude at snorkle, inden vi spiste morgenmad. Senere gik vi af sted for at booke bord til aftensmad på det hotel, som vi havde været forbi dagen før. Men her viste det sig, at de havde lukket for bookninger for alle andre end hotellets egne gæster – hvilket var ret ærgerligt, da vi havde set frem til den helt store buffet til aftensmad.

I stedet kiggede vi lidt efter souvenir i de lokale butikker og var forbi supermarkedet for at købe en is. Og så var vi ved poolen nogle timer, inden det blev gråvejr.

Den sidste del af eftermiddagen og aftenen brugt vi på terrassen – hvor vi også spiste rester til aftensmad.

Planen i Mauritius havde hele tiden været, at vi først og fremmest skulle slappe af – efter nogle hårde oplevelsesdage i starten af vores rejse. Men det ville jo også være lidt mærkeligt at rejse så langt uden rigtig at se noget af øen.

Derfor tog vi også på tur om onsdagen efter morgenmaden. Her kørte vi en times tid sydpå til et område kaldet Chamarel Seven Colored Earth Geopark, hvor der var nogle små bakker med syv forskellige jordfarver – plus en indhegning med skildpadder.

Oplevelsen i sig selv var ikke den helt store – specielt fordi det regnede, så farveforskellene blev mindre end i tørvejr. Men det var et fint mål for en køretur alligevel, så vi fik set lidt mere af øen.

På vejen tilbage kørte vi forbi det center, som vi også havde shoppet i den første dag. Og mens Marianne bestilte koreansk mad, valgte pigerne og jeg endnu engang at gå på McDonald’s.

Her var signaturburgeren Big Mac på mystisk vis dog udsolgt. Så mens pigerne valgte en kyllingeburger, besluttede jeg at spise et andet sted. Inden da måtte vi dog lige vente over en halv time på pigernes ”fastfood” først.

Efterfølgende fik vi handlet lidt i supermarkedet, inden vi kørte tilbage til vores lejlighed – hvor det igen var regnvejr. Så i stedet hyggede vi med spil indenfor.

I torsdags havde vi så sidste hele dag i Mauritius. Og heldigvis var vejret godt. Så efter morgenmaden var vi alle fire ude at snorkle, inden vi lagde os ved poolen – hvor vi blev resten af dagen.

Sidst på eftermiddagen nød vi så solnedgangen og en gin & tonic på terrassen, inden vi endnu engang stegte bøffer og pølser på grillen. Derefter var det tid til at pakke lidt, inden vi skulle sove.

I forgårs var det så tid til at rejse hjem fra Mauritius. Men da vi først skulle flyve klokken 20, havde vi en hel dag efter check-ud klokken 11.

Den valgte vi at bruge i en dyrepark i nærheden. Og efter vi havde stået i en lang billetkø en halv times tid, kunne vi gå rundt for at kigge på dyrene – hvor der var alt fra papegøjer til løver.

Endnu engang var det dog ikke den helt store oplevelse. Så efter et par timer kørte vi til centret for at spise frokost. Og denne gang havde de faktisk Big Mac – og ventetiden var ikke specielt lang. Så det ”eneste” der gik galt ved dette måltid var, at de glemt at servere vores drikke.

Da vi havde spist, kørte vi mod lufthavnen. Turen tog lidt over en time. Og som på turen fra lufthavnen, kørte vi også denne gang igennem et kraftigt regnvejr. Heller ikke i Mauritius skinner solen altid.

Fremme ved lufthavnen fik vi afleveret vores lejebil. Og efter at have skiftet til rejsetøj, kunne vi kort efter checke ind på vores fly mod Paris – og derefter gå igennem paskontrollen og sikkerhedskontrollen.

Vi havde god tid i lufthavnen til blandt andet at spise en is og bruge de sidste lokale penge på souvenir og chokolade, inden vi med en smule forsinkelse lettede fra Mauritius.

På flyet brugte vi de første par timer med iPad og på at spise aftensmad, inden vi omkring klokken halv tolv lagde os til at sove.

Som altid på et fly, var det svært at finde ro til at sove. Men vi fik da sovet lidt, inden vi blev vækket klokken halv seks næste morgen. Og to timer senere landede vi efter godt 11 timers flyvning i Paris – klokken halv seks lokal tid.

Da vi først skulle flyve videre til Danmark klokken 11, havde vi god tid til at nå vores fly – og det var meget vist meget godt. For selvom vores bagage ville blive sendt direkte til København, skulle vi stadig finde rundt i den store og lidt forvirrende lufthavnsbygning – hvor vi blandt andet skulle køre i bus fra en terminal til en anden. Desuden havde vi heller ikke fået vores boardingpas i Mauritius. Så der gik også lidt tid med at finde ud af, hvordan vi fik fat i dem.

Men det hele lykkedes. Og så kunne vi sætte os til at vente i nogle timer, inden vi heldigvis til tiden kunne flyve den sidste halvanden time mod Danmark.

I København fik vi hurtigt vores bagage. Og så sluttede vi af med endnu en sandwich og shake fra Joe & the Juice, inden vi kørte det sidste stykke med taxa til Frederiksberg.

Hjemme igen startede hverdagen meget hurtigt. Marianne og jeg gik i gang med at pakke ud og vaske tøj, mens pigerne straks fik lavet aftaler med veninderne.

Heldigvis er der stadig et par dage til, at ferien slutter. Og de dage kan vi jo så passende bruge på at kigge tilbage på vores rejse.

Der er ingen tvivl om, at de største oplevelser har vi fået i Madagaskar – hvor der var unik natur, spændende kultur og ikke mindst søde mennesker.

Reunion var også imponerende med sin flotte natur – fra den frodige regnskov til det golde månelandskab omkring vulkanen.

I Seychellerne oplevede vi flotte strande og fik kørt i golfvogn. Men det var også utrolig dyrt at handle ind og spise på restaurant.

Endelig var der masser af tid til at slappe af på Mauritius – hvor priserne også samtidig var meget lavere end i Seychellerne, så vi ikke helt tiden behøvede at tænke over, hvad vi brugte penge på.

Så samlet har vi haft en tur, der lagde hårdt ud med oplevelser fra morgen til aften – men hvor vi også her til sidst har fået ladet batterierne lidt op igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *