I Egypten

Siden i forgårs har vi opholdt os på vores sidste destination – Las Vegas.

Inden vi kunne forlade Los Angeles, skulle vi sige farvel til vores lejede bil, der havde bragt os godt og sikkert rundt i Californien.

Vi var ankommet i forholdsvis god tid til udlejningsbureauet, men det havde nu ikke været nødvendigt, for det hele foregik som på samlebånd. Vi blev anvist en bane som ved en færgeterminal. Her gik en mand rundt med en håndholdt computer og scannede bilen ind, hvorefter man også automatisk betalte. Men fem minutter efter vi havde parkeret, var der også kommet godt ti nye biler til – så det skulle gå hurtigt.

Fra udlejningsbureauet, der lå lidt fra lufthavnen, kørte en shuttle-bus. Her blev vi også i bedste amerikanske stil guidet om, hvordan vi skulle forholde os – kunderne skulle tydeligvis have en god oplevelse, også efter de var steget af.

Vi havde købt en såkaldt ”e-billet” via Internettet, og den var registreret på kreditkortet. Så da vi skulle checke ind, puttede vi bare kortet i en maskine, hvorefter vi fik udskrevet boardingpas. Det eneste der skulle menneskelig indblanding til, var at sætte bagagemærker på vores kufferter. Når vi skal hjem går det nok ikke – her skal vi jo videre fra Los Angeles til Seattle og derfra til København – hvilket maskinen sikkert ikke kan finde ud af.

Flyet afgik til tiden, så klokken lidt i et fløj vi ud over Los Angeles’ strande (hvor vi skulle vende) og ind over byen igen. Det var en flot tur, der virkelig gav et billede af, hvor stor Los Angeles er (og hvor få højhuse byen har).

Der gik dog ikke lang tid før landskabet ændrede sig til ørken – noget af en kontrast til det frodige område omkring Los Angeles. Efter godt 40 minutters flyvning, dukkede Las Vegas op i det fjerne.

Synet, der mødte os, var ret specielt. I starten var det bare almindelige huse, der lå med ørkenen som nærmeste nabo. Men da vi nærmede os lufthavnen, kunne vi pludselig se en pyramide, en ridderborg, Eiffeltårnet og Frihedsgudinden – alle de store hotellers varetegn. Selv bjergene i det fjerne havde sne på toppen – men den er nu (nok) ægte.

Efter en del ventetid på bagagen – som man havde mulighed for at fordrive ved at spille lidt på de opstillede spillemaskiner – kom vi af sted i en taxa mod vores hotel.

Vi havde booket et værelse på hotellet ”Luxor”, der bygger over temaet ”det gamle Egypten”. Det mest imponerende er det store atrium (det største i verden) på over 10.000 kvadratmeter med 30 etager – bygget som en pyramide. Det er så stort, at man kunne stable ni 747 jetfly oven på hinanden og stadig have plads til 50 mindre Cessna-fly (hvis man da ellers kunne få dem ind af døren). Ved indgang står en ti etager høj sfinks, og fra toppen skyder en lysstråle (den kraftigste i verden) 16 kilometer ud i rummet – hvad man dog ikke gør for at underholde gæstrerne.

Vores værelse (et af i alt 4467) ligger på 22. etage i pyramiden – og for at komme derop skal vi naturligvis tage en elevator. Den er dog ikke helt normal på grund af bygningens form. I stedet for at køre normalt opad, kører den med en hældning på 39 grader – noget man faktisk godt kan mærke.

Endnu har vi ikke spillet det helt store (kun på nogle enarmede tyveknægte), men hvis trangen kommer over os, så er der 2530 spillemaskiner og 116 spilleborde, vi kan boltre os på. Dem hvor mindsteindsatsen er 500 dollars, holder vi os nu fra.

Udbudet af restauranter er også stort – fra fast food til dyre Steak-restauranter, men hvis der ikke er noget, der falder i vores smag, kan vi bare tage et rullebånd til et af de to nabohoteller – uden at bevæge os udenfor.

Men det mest utrolige er alligevel, at Luxor ikke er unikt i sin størrelse. Her på hovedgaden (kaldet ”The Strip”) er der mindst ti hoteller i samme klasse – bare med andre temaer.

Selvom vi ikke har spillet så meget, har vi allerede scoret den første jackpot i form af en tøjhund. Et sted stod en dame og gættede vægt – og da hun ikke kunne ramme Mariannes indenfor 3 pund (godt 1,5 kilo) – hun gættede fire kilo for lavt – vandt vi en tøjhund. Det sjoveste var nu, at mens vi kiggede på, gættede hun ikke rigtig en eneste gang. Det er vist godt, det ikke er der, kasinoerne skal tjene deres penge.

En sjov ting er, at der er brude og polterabends overalt. Las Vegas er tydeligvis et sted, man tager til for at more sig inden brylluppet – for derefter at komme igen ugen efter for at blive gift. Men det skulle jo også være nemt – og at blive viet af Elvis i stedet for en præst må vel også have en form for charme.

I går sov vi lidt længe, hvorefter vi startede den store ”hotel-tur”. Første stop var hotellet ”New York-New York”, hvor temaet ikke overraskende var New York – med blandt andet Frihedsgudinden og kæmpe skyskrabere. Indenfor var der gademiljø fra New York (inklusiv dampende kloakdæksler), men topattraktionen var en rutsjebane.

Her blev vi sendt 70 meter op i luften, inden vi igen røg 50 meter ned med en topfart på over 100 kilometer i timen. Inden turen stoppede, havde vi også lige været rundt i et loop samt drejet en gang rundt om os selv. Turen var sjov, men ikke så vild som forventet. Vi mangler stadig at prøve en rutsjebane, der virkelig skræmmer livet af os.

Derefter gik det slag i slag resten af dagen til de forskellige hoteller og attraktioner. Vi var i ”M&M”-land, hvor man kunne købe souvenir i fire etager – bygget over den berømte chokolade. Vi var i ørkenen på ”Aladdin”-hotellet. Vi så Eiffeltårnet og Triumfbuen på ”Paris”-hotellet. Og vi oplevede imponerende springvand med romerske statuer på ”Caesars Palaca”.

Efter en lang dag med lange gåture mellem de forskellige hoteller (der absolut ikke er små), kom vi tilbage til hotellet ved 20-tiden – hvorefter vi først skulle spise aftensmad.

Valget faldt på buffeten, som vi havde hørt meget godt om. Og den var også imponerende – vel nok den største vi nogensinde har oplevet. Til sammenligning kom den i Cancún til at minde om en madpakke med tre flade rugbrødsmader.

Godt trætte lagde vi os til at sove omkring midnat, så vi kunne være friske til en ny tur rundt i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *