Sidste dag i LA

I dag havde vi planlagt en tur til stranden. Men som man siger, ”så må man yde før man kan nyde” – hvilket i vores tilfælde betød tøjvask. Vi havde i længere tid udskudt det, men nu gik den altså ikke længere.

Der var et vaskeri ved siden af vores motel, så efter vi havde checket ud, kørte vi de få meter dertil. Heldigvis tager tøjvask i en industrivaskemaskine ikke så lang tid som i en almindelig, så efter en times tid var vi klar til at køre videre – nu med rent tøj.

Egentlig havde vi planlagt en tur på ”Hollywood Museum” med en masse filmeffekter – men efter at have set prisen på 15 dollars (der kunne komme ned på 13 med en rabatkupon), var det pludselig ikke så interessant.

Så vi kørte straks videre mod et nyt motel tæt på lufthavnen. I stedet for at tage motorvejen – der alligevel er fyldt med biler – tog vi en ”mindre” vej (dvs. ”kun” 2-3 spor) igennem Hollywood, Beverly Hills og Vest Los Angeles. Det var sjovt at se, hvordan området ændrede sig i det samme vi kom ind i Beverly Hills fra snuskede butikker til store boulevarder med kæmpe palmer – og igen tilbage til det småsnuskede, da vi kørte ud igen.

Det valgte motel var endnu engang ikke så imponerende (noget nedslidt) – men så bliver det jo bare så meget bedre at komme til Las Vegas.

Efter at have læsset vores ting ud af bilen og op på værelset, kørte vi mod stranden i Santa Monica. Et stort problem her i Los Angeles er parkeringspladser. Mange steder koster det op til to dollars for 15 minutter – så hvis man kan finde et gratis sted, er det at foretrække.

Vi parkerede i et varehus, hvor der var tre timers gratis parkering. Men hvad der undrer os er, hvordan tidsbegrænsningen bliver håndhævet – for bilerne er ikke udstyret med parkeringsskive. Så man parkerer bare, og så må de jo tro på, at man kommer tilbage senest tre timer efter. Truslen om at ens bil ellers bliver slæbt væk, hjælper nok også en del.

I Santa Monica gik vi ad strandpromenaden mod ”Venice Beach”. Egentlig havde vi tænkt os at gå hele vejen – men der var for langt, og vi var for sultne, så efter et stykke vendte vi om.

Men Santa Monica var nu også fint nok. Her kunne vi se husene, hvor livredderne holder til (kendt fra ”Baywatch”) samt alle rulleskøjteløberne, cyklisterne og power-walk’erne.

Efter lidt mad i varehuset, kørte vi tilbage mod motellet. Vi valgte at køre langs vandet, så vi kunne se ”Venice Beach” på vejen. Desværre lå der huse helt ned til vandet og dækkede for udsynet, men vi fik da et par glimt af den berømte strand.

I aften skal vi have pakket alle vores ting. Når vi har afleveret bilen, hjælper det jo ikke noget at have alt for mange poser.

I morgen er det videre med fly til Las Vegas. Dette bliver vores sidste destination, så her skal vi virkelig se en masse (som om vi ikke allerede gør det).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *