Lang vej til El Salvador

Efter en lang rejse på sammenlagt næsten halvanden døgn er vi nu kommet til El Salvador. Men med den sø-udsigt, vi har her fra vores første overnatningssted, har det dog været alt besværet værd.

Vores rejse hertil startede i forgårs, hvor vi stod op klokken 8 for at gøre os klar til afrejse. Vi kunne dog godt have sovet lidt længere, for på min telefon lå der en SMS fra SAS om, at flyet ville være 2,5 timer forsinket.

Derfor kunne tage det lidt mere roligt med at få pakket det sidste og få lukket lejligheden ned, inden vi i god tid tog en taxa mod lufthavnen.

I lufthavnen fik vi checket ind. Og så var det tid til den efterhånden traditionsrige shake og sandwich fra Joe & The Juice.

Vores fly blev yderligere en halv times tid forsinket, inden vi kunne sætte os til rette og gøre klar til en 11 timer lang flyvetur. Der skulle dog gå endnu en god times tid, inden vi endelig lettede – tilsyneladende på grund af nogle dokument-problemer.

Så i stedet for at flyve af sted som planlagt lidt over et, blev den i stedet kvarter over fem, inden vi endelig var i luften. Det havde dog den fordel, at vi naturligt fik sovet et par timer i flyet. Faktisk sov Frida en stor del af turen, mens Vilde brugte noget mere tid på iPad, inden hun også lagde sig til at sove.

Klokken 22 lokal tid landede vi så i Miami – hvilket var klokken 4 om natten dansk tid. Desværre var vores fly ikke det eneste, der landede så sent. Så vi kom til at vente yderligere en time i paskontrollen, inden vi endelig kunne hente vores bagage og tage shuttlebussen til vores hotel.

Her var vi til gengæld heldige. For vi var kun lige nået frem til holdepladsen, da den kom. Og det var virkelig dejligt, for vi var efterhånden rigtig trætte – både på grund af tidspunktet og på grund af den lange rejse.

På hotellet ”Residence Inn by Marriott” (som vi tidligere har benyttet som overnatningshotel før en rejse videre) fik vi vores værelse. Og klokken halv et kunne vi endelig lægge os til at sove. Men for os var klokken jo så også halv syv om morgenen.

Planen havde været at komme i fornuftig tid til hotellet – og så få en god nats søvn. Men det fik de fire timers forsinkelse så spoleret. Til gengæld forventer vi at få en klækkelig erstatning fra SAS – takket være de strikse EU-regler, der træder i kraft efter mere end tre timers forsinkelse.

I går morges vågnede vi så halv seks – hvilket var en time tidligere end vækkeuret var sat til. Længere kunne vi dog ikke sove på grund af jetlag, selvom vi vist alle var ret trætte.

Efter morgenmaden tog vi så shuttlebussen tilbage til lufthavnen, hvor vi checkede ind til vores videre rejse mod El Salvador. Og heldigvis kom vi af sted til tiden denne gang.

Efter lidt over to timer landede vi i hovedstaden San Salvador. Og efter godt fem minutters ventetid var vi igennem paskontrollen – hvilket var noget af en kontrast til USA. Samtidig var det en utrolig venlig betjening vi fik – hvilket igen er noget af en kontrast til mange af de andre lande, som vi har rejst i – hvor folk i paskontrollen ofte er nogle af landenes mest uvenlige mennesker.

Vores bagage kom også lynhurtigt, og derefter kunne vi hente den bookede lejebil og køre af sted mod søen ”Lago de Coatepeque” – hvor vi befinder os nu.

Turen hertil tog godt to timer. Og bortset fra lidt udfordringer med at finde den rette vej igennem San Salvador, kom vi nemt og smertefrit hertil. Folk her fra El Salvador kører meget pænt. Og der var heller ikke den store trafik.

Her ved søen har vi lejet en AirBnb villa – inklusiv altmuligmanden Carlos og hans familie. Den sidste del er vi ikke så glade for, selvom vi har prøvet det før. For vi synes, at det er ret mærkeligt at have fremmede gående rundt omkring for at servicere os – også selvom de er enormt flinke, som i dette tilfælde.

Carlos snakker kun spansk – hvilket vi kun gør i meget begrænset omfang. Så rundvisningen var meget sparsom. Men det passede os nu også meget fint, nu da vi endelig var fremme.

Efter vi havde båret vores bagage ind, tog Marianne og jeg af sted for at handle – hvilket blev på den lokale tankstation, der også har et mindre supermarked med de vigtigste ting – som f.eks. øl og sodavand.

Tilbage igen ved villaen kunne vi så nyde den sidste sol – og ikke mindst den flotte udsigt ud over søen. Til sidst blev det dog lidt koldt, og vi måtte trække indenfor.

Mens vi slappede af, havde Carlos sørget for at bestille mad til os på en restaurant, som derefter blev leveret. Og det passede os rigtig godt ikke at skulle af sted, for vi var efterhånden ret trætte.

Faktisk var vi så trætte, at vi næsten ikke kunne holde os vågne – selvom vi gjorde, hvad vi kunne. Klokken halv ni måtte vi dog give op og gå i seng.

Her til morgen vågnede alle tidligt. Frida var oppe allerede klokken kvarter over fem, mens vi andre sov lidt længere.

Til gengæld var der så god mulighed for en morgendukkert i søen – efterfulgt af lidt afslapning i hængekøje og på liggestole.

Senere kørte vi af sted på tur – hvor vi ville se, om man kunne køre søen rundt. På Google Maps så det ud som om, at vejen stoppede midtvejs. Men her tog Google fejl. For vi kunne sagtens køre videre.

I hvert fald et stykke endnu. For efter vi havde kørt op og ned ad nogle elendige veje fyldt med huller og store sten (hvor vi glædede os over, at vi havde lejet en SUV), blev vejen pludselig til en sti. Og så var der ikke andet at gøre end at vende om – og køre hele den lange vej tilbage igen.

Efter vi havde kørt forbi vores villa igen og et godt stykke i den modsatte retning, fandt vi en restaurant ved søen, hvor vi endelig kunne få noget at spise – hvilket blev en lækker, lokalfanget fisk.

Bagefter handlede vi på tankstationen, inden vi kørte tilbage til vores villa – for at bade og nyde de sidste par timer med sol. Og hvor det i går var ret koldt, da solen gik ned, var det mere vindstille og varmere i dag. Så vi har siddet udenfor helt til klokken 19 – mens vi har hørt musik på den højtaler, som Carlos kom med til os.

Nu skal vi så meget gerne holde os vågne et par timer endnu, inden vi kan lægge os til at sove. Og i morgen står den derefter på nye oplevelser her i El Salvador – hvor planen er at bestige en vulkan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *