Så er ferien slut

Efter en god nats søvn hjemme på Frederiksberg er sidste kapitel i ”Thailand og Malaysia”-føljetonen nu klar til at blive skrevet.

Da vi først skulle flyve fra Kuala Lumpur kl. 23.25, havde vi i forgårs en hel dag, der skulle bruges fornuftigt.

Efter at have spist den lækre morgenmadsbuffet en sidste gang, pakkede vi vores ting og checkede ud fra værelset lidt i tolv. Derefter havde vi næsten et halvt døgn, inden vores fly gik mod i Europa.

Planen var at tage til ”Batu Caves” udenfor byen. Vi havde da også forespurgt på, hvor meget en taxa skulle koste – men i det samme begyndte det at regne (adskillige timer før det plejede). Så den plan blev hurtigt droppet.

Efter at have overvejet biografen, faldt valget i stedet på det nærliggende akvarium. Og hvor fugleparken var nedslidt og ikke specielt vedligeholdt, var akvariet tydeligvis nybygget og ret så interessant. Vi fik da også slået et par timer ihjel med at kigge på fisk og andre vanddyr.

Efterfølgende spiste vi frokost i det nærliggende center, hvorefter vi kiggede lidt rundt i en times tid. Hen på eftermiddagen gik vi så tilbage til hotellets poolområde, hvor vi brugte nogle timer på at bade en sidste gang og få læst lidt.

Lige inden poolen lukkede, klædte vi om til ”rejsetøj”, hvorefter vi spiste et ”småt men godt”-måltid i hotellets restaurant. Og så var det blevet tid til at tage mod lufthavnen.

Efter de godt 50 kilometer (hvorfor ligger lufthavnene ofte så langt fra centrum) med hotellets taxa, kunne vi endelig komme af med vores tunge bagage. Vi var lidt spændt på, om der var problemer med overvægt – men til trods for, at vi helt sikkert havde noget mere med end de tilladte 20 kilo, fortrak manden ved skranken ikke en mine. Det er fordelen ved ikke at flyve med et lavprisselskab.

De sidste penge blev brugt i ventetiden i lufthavnen, og ved 23-tiden var vi endelig klar til at boarde efter en lang dag uden noget fast ”tilhørssted”.

Vi kunne til vores glæde konstatere, at der var mere benplads hos KLM end hos ”søsterselskabet” Air France (som vi fløj med på turen ned) – i hvert fald der hvor vi sad. Og så gjorde det knap så meget, at maden absolut ikke var den mest spændende.

Jeg fik også en forbavsende god nats søvn (hele fem timer) – hvilket da sikkert også fremgik af mine positive svar på det spørgeskema, jeg af en eller anden grund blev udvalgt til at svare på. Men det kunne nu have været lidt sjovere, hvis jeg havde fået muligheden på vores katastrofale tur med Air France hjem fra Cuba. Så havde krydserne nok stået lidt anderledes.

Vi landede planmæssigt i Amsterdam kl. 5.30 i går morges (lokal tid), hvorefter vi skulle vente til kl. 10 for at komme videre til København – et flyvalg der kostede os nogle timers ventetid, men sparede os for adskillige hundrede kroner.

Ventetiden gik faktisk forbavsende hurtigt. Vi spiste lidt morgenmad, kiggede lidt på butikker og fik læst lidt – og inden vi fik set os om, var det tid til at gå ombord i de sidste fly.

Flyveturen varede godt en time og bragte os ind over København. Vi måtte dog have lidt hjælp af en udenlandsdansker til at fortælle os, hvor vi var (lidt pinligt) – men efterfølgende kunne vi så også både udpege Strandvejen og søerne (samt naturligvis Øresundsbroen, som vi fløj parallelt med hele vejen fra Sverige).

Nu manglede kun bagagen, inden vi kunne køre det sidste stykke hjemad med taxa. Mariannes taske kom forbavsende hurtigt – men så skete der stort set heller ikke mere. Ingen tasker kom på båndet de næste 5-10 minutter, og vi ventede da nok også godt tyve minutter mere, inden min taske kom (og der var stadig meget bagage fra Amsterdam). Pinligt at det skal tage så lang tid at få sin bagage i København – det er trods alt en af de første oplevelser, turisterne får i Danmark.

Men endelig kunne vi rejse den sidste strækning fra lufthaven og hjem. Og efter næsten et døgns rejsetid kunne vi låse os ind i vores lejlighed og konstatere, at alt var, som det skulle være.

Denne rejse har været noget anderledes end dem, vi ellers har været på. Faktisk har der været mere tale om ferie – hvilket har været et bevidst valg.

Seværdighederne i Bangkok havde vi set tidligere, og på solstederne bruger man mere tiden på at slappe af end at drøne rundt til den ene turistattraktion efter den anden. I Kuala Lumpur har vi leget turister en lille smule – men ellers mest brugt tiden på at shoppe (hvilket nu også kan være hårdt nok).

En anden væsentlig forskel i forhold til vores normale rejseform har været, at alle hoteller og flyture var booket hjemmefra. Det mindsker naturligvis friheden til at være spontan – men til gengæld bruger man ikke en masse tid på planlægning på ferien. Og når man har indstillet sig på et vist antal dage på en bestem destination, virker det også passende, når man så rejser videre.

En anden fordel med at booke på forhånd er også, at man kan bruge tid hjemmefra på at checke anmeldelser på hoteller – hvilket har givet os fem gode og kun ét mindre godt hotel på vores rejse. Så denne form for planlægning vil vi nok (i hvert fald delvist) praktisere end anden gang.

Nu er vi så hjemme i den danske vinter igen (der dog lige nu viser sig fra sin bedste side). Mange oplevelser rigere – men først og fremmest med ”opladede batterier”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *