Afslapning på Jamaica

Så nærmer slutningen af vores rejse sig med hastige skridt. Og derfor har vi de sidste par dage først og fremmest også fokuseret på at slappe af – og bare hygge os.

I onsdags var vi stadig i Treasure Beach, hvor dagen startede med morgenmad på hotellet – suppleret med lidt ting, som vi selv havde indkøbt. For udelukkende toastbrød bliver man altså ikke så mæt af.

Derefter fik jeg klaret nogle praktiske ting ved computeren, mens Marianne og pigerne gik en tur langs stranden for at samle skaller. Og da de kom tilbage, tilbragte vi lidt tid ved poolen.

Om eftermiddagen gik vi til en italiensk restaurant, som vi havde fået anbefalet. Men desværre var strømmen røget – og det samme var vores muligheder for at bestille pizza.

I stedet gik vi så til samme restaurant som dagen før – hvor vi fik et par lækre drinks. Og bagefter spiste vi så præcis den samme grillede fisk. Og pigerne fik de samme pizzaer.

Derefter gik vi så hjemad langs stranden. Og så var det sovetid for pigerne – og efter lidt læsning også for os voksne.

Næste morgen var morgenmaden blevet opgraderet med et par franske toasts. Men stadig ikke ligefrem noget, som imponerede voldsomt.

De næste par timer blev så brugt på skolearbejde – som vi havde forsømt lidt på det sidste. Og efter endnu en tur i poolen, gik vi til samme restaurant som de andre dage – og spiste den samme mad. For hvorfor ændre et godt koncept?

I fredags var det så blevet tid til at forlade Treasure Beach og køre mod Negril. Så efter morgenmad (nu opgraderet med røræg i stedet for franske toasts) og pakning af vores ting, blev vi hentet af samme chauffør, som havde kørt os fra lufthavnen.

Denne gang var tidspunktet dog noget bedre. Og derfor føltes den to timer lange køretur heller ikke helt så slem – nu da der faktisk var noget at kigge på ud af vinduet.

I Negril ventede The Cliff Hotel – som vi havde set ret meget frem til. Og vi er da heller ikke blevet skuffet. For her har været enormt dejligt – og meget roligt.

Samtidig valgte vi også at bestille en all-inclusive pakke, så vi ikke har behøvet at tænke på, hvad mad og ikke mindst drikke koster.

Da vi ankom, var vores værelse endnu helt klar. Så i stedet startede vi med en frokost på hotellets restaurant. Og kvaliteten på det første måltid lovede godt for de resterende.

Efter vi så havde fået vores værelse, gik vi ned til poolen – hvor vi blev mødt af en flok højrøstede, amerikanske bryllupsgæster. Men selvom de “fyldte” ret meget, var de alligevel både søde og rent faktisk også mere hensynsfulde end de fleste andre, småfulde grupper.

Resten af eftermiddagen var vi nede ved hotellets “strand” – der vel at mærke ikke havde noget sand. I stedet var der en masse klipper, hvorpå der var lavet små platforme med solstole.

Og hvis man gerne ville i vandet, kunne man heller ikke bare gå ud. I stedet skulle man springe ud fra klipperne. På grund af bølger var den store udfordring dog først og fremmest at komme på land igen – specielt fordi der sad en masse søpindsvin rundt om stigen i vandet. Så det krævede en god timing.

Klipperne gav ikke bare mulighed for en lækkert dukkert i havet. De vendte også mod vest – hvilket betød en fantastisk solnedgang. Så den nød vi – med et glas “bobler” i hånden.

Da vi havde set solen gå ned, fik vi et bad og klædte om. Og så var det tilbage på restauranten for at nyde både forret og hovedret. Derefter var det sovetid.

I forgårs startede vores første hele dag så her på hotellet – med en morgenmad der var klasser over den, som vi havde fået i Treasure Beach. Men de to hoteller var jo på alle andre måder også umulige at sammenligne. Igen hver ting til sin tid.

Bagefter gik vi ned til klipperne, hvor vi alle fire sprang i vandet. Og senere snorklede Marianne og jeg en lang tur, mens pigerne ventede på land.

Efter frokosten gik vi til poolen, hvor vi også fik os et spil bordtennis – og ikke mindst et par gode drinks.

Senere stod den så igen på solnedgang med en drink i hånden, inden vi var i bad og klædte om til aftensmaden. Her fik jeg mig en hel hummer – noget som jeg helt sikkert ikke ville have ofret, hvis den ikke allerede var inkluderet i prisen.

Da vi havde spist, fulgte vi pigerne op på værelset og puttede dem. Og da de sov, gik Marianne og jeg så ned til klipperne igen, hvor vi fik flere drinks – indtil baren lukkede lidt over midnat.

Dagen i går mindede om den forrige. Først en god morgenmad og derefter en tur i poolen – efterfulgt af flere udspring fra klipperne.

Så var der frokost. Og bagefter både spillede vi pool og var i pool. Amerikanerne var også taget hjem. Så der var virkelig stille på hotellet – og vi var faktisk de eneste, som var i det kæmpe pool-anlæg.

Efter yderligere en bordtenniskamp så vi solen gå ned fra vores liggestole på klipperne – hvor vi stort set også var de eneste. Mange andre steder har vi ellers været ude for, at det var nødvendigt at spærre liggestolene for morgenstunden. Men her har der været rigeligt til alle.

Aftensmaden blev igen spist på hotellets restaurant. Og derefter var det sovetid for pigerne – og tid til at få klaret et par praktiske ting for os voksne.

I dag har så været sidste hele dag her på hotellet – og faktisk også på hele vores ferie. Så det har vi rigtig skulle udnytte – hvilket har betydet nogle meget røde farver på områder på huden, der (utrolig nok) stadig var hvide.

Først “stegte” vi lidt i solen. Og bagefter ville vi gerne en tur i vandet. Men da Marianne og Frida hoppede i, var der mange gopler – der brændte dem. Så de var hurtigt oppe igen.

Efter frokosten var det blæst lidt op – hvilket også betød færre gopler i vandet. Så her var vi alle fire ude at snorkle sammen – og så blandt andet en stor fisk og en lille rokke.

Bagefter snorklede Marianne og jeg alene, hvor vi blandt andet så dragefisk – som Frida efterfølgende kunne oplyse os om skulle være nogle af de meste giftige fisk i verden. Så godt vi bare nøjedes med at kigge på dem.

Resten af eftermiddagen brugte vi ved poolen – hvor vi igen var de eneste. Og så nød vi en sidste (og meget flot) solnedgang med et glas “bobler” i hånden. Den helt perfekte afslutning på vores ophold her på hotellet.

Desværre begyndte det at regne, mens vi var i bad. Så for en gang skyld måtte vi spise aftensmaden indenfor.

I morgen går turen så videre mod Miami i USA, hvor vi har en enkelt overnatning, inden vi flyver mod Danmark – hvor vi lander torsdag morgen dansk tid.

Så selvom der er et par dage endnu, til vi er hjemme igen, føler vi i praksis, at vores rejse er ved at være slut. Resten er jo bare transport, der skal overstås.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *