Endelig lidt sol – og regn igen

Først den gode nyhed. Vi har haft så meget sol de sidste par dage, at det faktisk er lykkedes os at blive røde (ja, når man har hungret efter solen, er det faktisk en god nyhed). Og så den dårlige – vi slipper stadig ikke for regnen.

I forgårs var vejret faktisk det bedste siden vi ankom til Rio. For første gang i fire dage var der blå himmel, så vi besluttede os for at gå en lang tur (men klog af skade, havde vi da lige taget vores regnjakker med). Det relativt gode vejr faldt sammen med lørdag, så pludselig var der faktisk liv på Copacabana – dog ikke så meget, som på en god sommerdag. Men det var nu alligevel hyggeligt at gå langs standen og se på alt den aktivitet, der foregik.

Efterhånden blev vejret dårligere og dårligere, og først på aftenen begyndte det igen at regne, men der var vi da heldigvis kommet tilbage til hotellet.

I går morges forlod vi Rio (i regnvejr) og tog mod Ilha Grande, en ø 2½ times kørsel og 1½ times sejlads fra Rio. Busturen var utrolig flot, med frodige bjerge på den ene side og små laguner på den anden. At vejret også blev bedre og bedre efterhånden som vi nærmede os, gjorde jo bare ekstra dejligt.

Efter et par timers kørsel, stoppede bussen. Da vi efterhånden trængte til en pause, lod vi vores bøger ligge og steg ud af bussen med vores tasker. Efter lidt proviantering og et toiletbesøg, kom buschaufføren hen til os og så helt forkert ud i ansigtet. Selv om vi ikke helt forstod, hvad han sagde, lykkedes det os til sidst at forstå, at vi rent faktisk var fremme. Han havde simpelthen kørt så stærkt, at vi var ankommet noget før tid. Til vores forsvar skal det dog siges, at vi vist ikke var de eneste, der ikke havde forstået det.

Efter en kort taxatur var vi ved havnen, og her var to muligheder. Vi kunne vente på færgen, der sejlede to timer senere eller tage en fiskerbåd, der sejlede efter en halv time, men var en smule dyrere. Vi valgte den hurtige løsning, men der var andre turister fra bussen, der valgte at vente. Utrolig man gider det for at spare ti kroner.

Da vi nåede øen, gik vi lidt rundt på må og få – uden at blive hevet i fra alle sider, hvilket er en behagelig forskel i forhold til mange andre steder. Til sidst fandt vi et sted med en hyggelig have og en god balkon, vi kan sidde på hvis (når) det regner.

Efter vi havde smidt vores bagage, tog vi et kig på byen. Der er masser af turistfaciliteter, men heldigvis er de alle holdt i beskeden størrelse. Ingen af bygningerne er mere end to etager, og antallet af biler kan tælles på én hånd. Her er også en udmærket strand, som vi lige fik benyttet os af (første svømmetur på vores rejse). Mens vi lå og tørrede, kunne vi glæde os over, at der ingen strandsælgere var, hvilket er sjældent et sted, hvor der kommer en del turister. Det var sikkert ikke så godt for vores i forvejen røde hud at ligge og stege, men vi har efterhånden lært at udnytte det gode vejr, mens chancen er der.

Et koncept de har her, som holder, er is efter vægt – noget vi benyttede os af i går aftes (og sikkert ikke for sidste gang). Man tager selv de iskugler, man har lyst til (store eller små), putter lidt drys på, og så bliver det hele ellers vejet. Lidt som ”bland selv slik” hjemme. I det hele taget bruger de meget mad efter vægt her i Brasilien. Mange af det steder, vi har spist indtil nu, har der været en stor buffet, hvor man fylder sin tallerken, og så betaler man ellers efter, hvor meget man har taget. Uafhængigt af, om det er salat eller kød.

Her til morgen var der blå himmel, da vi vågnede. En time efter regnede det, og lige nu ser det ud til at være tørvejr igen – meget omskifteligt. Vi har jo efterhånden skrevet en del om vejret, men det betyder trods alt også ret meget for ens muligheder for at foretage sig noget (og derved opleve det sted, man er).

De næste par dage skal vi slappe af, hvorefter vi rejser tilbage mod Rio fredag lige før karnevalet. Lidt afhængig af vejret, har vi planer om at tage på en sejltur til en anden strand, der ofte bliver nævnt som én af verdens bedste. Desuden er der også en masse spændende vandreruter i junglen, som vi sikkert også vil kigge på. Og hvis vejret bliver dårligt – ja, så må vi jo hive vores bøger frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *