Inle Lake – og ikke meget andet

Efter at have cyklet lidt rundt i dag, kan vi konstatere, at søen (og de tilstødende kanaler og floder) er den store – og eneste attraktion. Det er til gengæld også spændende.

Vi stod tidligt op i går – klokken syv (det er jo næsten som at skulle på arbejde). Efter en hurtig morgenmad, var det af sted med en af de typiske, asiatiske langbåde med et “piskeris” til at drive båden. Da stedet ligger ca. 800 meter over havets overflade, er der meget koldt om morgenen, så det er på med fleecetrøje, lange bukser, sokker og støvler.

På søen er der tre store seværdigheder: fiskerne, det flydende marked og flydende øer.

Det specielle ved fiskerne er, at de ror med det ene ben, mens de balancerer med det andet ben på båden. Dette er for at spare armene, då turen til og fra fiskestederne kan være ret lang.

Det flydende marked minder sandsynligvis om de mange andre flydende markeder der er rundt om i Asien. Når turistbådene nærmere sig, starter kampen for souvenirbådene om at komme op på siden og hægte sig fast. Da der kun er plads til 2-3 stykker, gælder det om at være først. Derefter begynder de at faldbyde deres ting til vildt opskruede priser. Vi købte bl.a. en tatovørpen – startprisen var 35 dollars, men inden vi var nået ned i den anden ende, havde Marianne forhandlet den ned til otte dollars (hvilket virkede som en udmærket pris). Så længe man ikke vil have varerne alt for meget og står fast på prisen, så kan man få dem langt ned.

I den anden ende af skalaen købte vi en klase bananer til kr. 2,25. Her vil man slet ikke være bekendt at prøve at få prisen ned. Både barnebarnet og bedstefaderen så da også meget glade ud efter handlen.

Den sidste attraktion er de flydende øer. I virkeligheden består de af en masse vandplanter, hvorpå man kan dyrke grøntsager (bl.a. tomater), frugter og blomster. Meget fascinerende at se ejerne sejle rundt i deres små både og luge.

Ud over de tre store ting, oplevede vi også en del værksteder, hvor der sjovt nok også ligger en lille butik tilknyttet. Vi fik set en paraplymager, en sølvsmed, en almindelig smed, en cigarmager og en skibsbygger. Desuden stoppede vi op ved en stupa/pagode, hvor der var souvenirsælgere hele vejen op. Heldigvis er det det samme de sælger alle steder – så behøver man ikke bruge så meget tid på at kigge. Og naturligvis skulle vi også have noget at spise – så det blev mange af- og påstigninger i løbet af dagen.

Den største oplevelser er dog at se hvordan folk lever ved floden. Man bor der, vasker sig, “vander” bøfler, leger, arbejder og fisker der. Og her var folk utrolig søde (til forskel for her i byen).

Men det var en god, men udmattende tur. Da vi kom tilbage sidst på eftermiddagen, var vi godt flade. Så efter lidt kortspil og aftensmad, var vi klar til at sove – og klokken var kun 21.

Resten af dagen i dag bruger vi nok på lidt kortspil og en bog – og i morgen er det så videre til sidste stop – Mandalay.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *