Lidt for meget hvidløg

I går morges startede vi dagen på Montereys Akvarium – en kæmpe udstilling med områdets dyreliv under vandet. Det foregik sammen med en flok overgearede amerikanere med deres skrigende børn – som der jo er alle steder.

Men udstillingen var god. Der var nogle flotte, store akvarier, hvor vi kunne se fisk, hajer, rokker, skildpadder og oddere. Flere steder kunne man røre ved dyrelivet, men det sjoveste var nu et lille akvarium med fisk, der gravede huller. Nu har en fisk jo som bekendt ingen arme, men så må den i stedet tage munden til hjælp. Så den suger sten og koraler ind, svømmer op fra hullet og spytter dem hele ud igen.

Det bedste var alligevel, at vi havde set det meste af det under vores snorkkeling og dykning – hvilket bekræfter os i, at det må have været specielt, når man ligefrem indfanger og udstiller det.

Efter akvariet kørte vi mod Gilroy længere nordpå. Turen tog ikke mere end et par timer, men den bragte os alligevel igennem meget varieret landskab. Det ene øjeblik ”befandt” vi os på den jyske hede, det andet øjeblik i Sydtyskland.

Da vi nærmede os Gilroy, undrede vi os over lugten af hvidløg. Efterfølgende har vi fundet ud af, at Gilroy er USA’s hvidløgshovedstad. Her kan man få hvidløg på 117 måder, og der bliver endda afholdt en hvidløgsfestival – noget vi faktisk så på tv, inden vi tog fra Danmark.

Det var nu ikke på grund af hvidløget, vi tog hertil. Vi kom i stedet for at shoppe i de 134 outlet-butikker (2. sortering og sidste års kollektioner). Resten af eftermiddagen brugte vi på at gå i butikker, men endnu engang var vi ikke imponeret over udvalget. Hvis butikssammensætningen afspejler amerikanernes ønsker, så er der meget få med god smag. Alligevel lykkedes det os at finde lidt nyt tøj.

Her til morgen ville vi lige vaske lidt tøj på vores motel – men vaskemaskinen virkede ikke. Nu troede vi ellers lige, at vi var kommet til et land, hvor tingene havde fungeret (noget vi havde rost hos receptionisten så sent som i går aftes) – og så er det ikke meget bedre end ”bananrepublikkerne” sydpå. Øv, hvor er vi trætte af det.

Endnu mangler vi godt 30 butikker, men når det er klaret, sætter vi kursen mod San Francisco, hvor vi vil tilbringe de næste par dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *