På russisk marked

I dag har vi været på endnu et marked – det russiske. Hvorfor det hedder det er ikke helt sikkert, men det er vist af historiske grunde.

Da vi skulle derud, tog vi endnu engang en knallerttaxa. Mens vi sad at spiste morgenmad, stod der tre-fire chauffører og lurede på os. Og da de fandt ud af, vi var interesserede i deres service, gik den vilde jagt ind. De løb alle tre hen imod os, men de råbte (der er åbenbart ikke noget system med at de skiftes til kunderne). Da vi kun havde brug for en, var der nødvendigvis to, der måtte blive snydt – så det var ham, der startede knallerten først, der blev den heldige. Alt det for en dollars. Man kan godt have lidt ondt af dem, der står og venter i lang tid – bare for at få en lang næse. Der er tydeligvis for mange om budet.

Vi havde læst flere steder, at vi kunne købe en masse mærketøj til utrolige priser – men det var desværre ret småt med det. Til gengæld fik vi købt nogle CD og computerprogrammer til meget billige penge – samt et sværd, vi helt sikkert ikke skal pakke i håndbagagen.

Hjemturen blev også på knallert (med endnu en Playstation-chauffør). Endnu engang kunne vi så fascineres af den måde, de kører på. Når de skal over vejen, er der ikke noget med at stoppe op og vente på et hul – for det kommer aldrig. I stedet kører de et stykke mod trafikken mens de fletter ind – stadig imod færdselsretningen. Utrolig nok går det godt – først og fremmest fordi alle respekterer hinanden.

Efter en tur på markedet, er det rart at komme tilbage til det “helle”, hotellet udgører. Det er meget anstrengende hele tiden at blive antastet af knallerttaxaer og tiggere. Så resten af dagen ved poolen blev rigtig nydt.

I morgen tager vi så videre til strandene sydpå. I følge vores kilder er der ikke så gode internetforbindelser, men nu må vi se. Ellers er vi tilbage på nettet i Bangkok, hvor vi ankommer d. 28. om aftenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *