Ren afslapning

De sidste par dage har vi praktisk talt ikke lavet noget som helst – hvilket har været meget rart.

Dagene er gået med at gå lidt rundt i Cuzco, sidde på restauranter med balkoner omkring hovedtorvet, slappe af på vores værelse samt nogle få, praktiske ting.

Vi har fået spillet en del kort samtidig med vi har drukket ron og cola (og nej, det er ikke en stavefejl – det hedder af en eller anden grund ”ron”).

Maden har vi i mange tilfælde også selv klaret. Vores værelse er udstyret med et køkken – men kun med microovn, hvilket (sammen med det begrænsede udvalg af madvarer i supermarkedet) begrænser mulighederne for den store kogekunst. Men en aften lykkedes det os at lave kogte pølser ved at varme vand i den nederste del af en vandflaske.

Cuzco er en hyggelig by med nogle pudsigheder. Første og fremmest er halvdelen af alle biler den samme type – en lille Daewoo-model i stil med de små Fiat’er. Samtidig fungerer de stort set alle sammen som taxaer, som konstant kører rundt i centrum.

Som så mange andre steder er der også masser af sælgere, men de er heldigvis ikke så insisterende. Et kort ”no gracias” og så forsvinder de igen. Men det er nu nogle pudsige ting, der sælger engang imellem. Postkort giver god mening, men hvordan kan man leve af kun at sælge forstørrelsesglas?

Det lykkedes os også at komme af med vores penge fra Bolivia – og endda til noget nær den rigtige kurs. Oprindeligt havde vi fået en kurs der lød på 30 sol for 100 bolivianos, men ved at spørge rundt omkring, fandt vi et sted med en bedre kurs. Og da det samtidig åbenbart kunne lade sig gøre at prutte om kursen, fik vi i stedet 39 sol, hvilket jo var en væsentlig forbedring.

Samtidig har vi fundet ud af, at kursen på bolivianos i forhold til danske kroner er 10 % lavere end vi regnede med (hvilket har gjort vores ophold i Bolivia noget billigere end forventet). Det betyder også, at vi har købt vores bolivianos billigere og derved også indirekte fået flere sol for pengene.

Vi har også købt flybilletter til hhv. Lima (hovedstaden i Peru) og Quito i Ecuador. Efter vores tur til Machu Picchu har vi en enkelt nat her i Cuzco, hvorefter vi flyver videre til Lima. Der har vi har to overnatninger før turen går videre til Quito, hvor vi som noget af det første vil prøve at booke en tur til Galapagos.

Men først skal vi ”lige” trekke en tur til Machu Picchu. I morgen tidlig klokken 5.30 bliver vi hentet, hvorefter vi tager med toget. Resten af dagen står på trekking med overnatning nær Machu Picchu. Dagen efter skal vi igen tidligt op for at nå ruinerne inden alle turisterne ankommer med toget fra Cuzco. Om eftermiddagen er det igen tilbage med toget mod Cuzco – formodentlig godt trætte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *