Rundt på Barbados

Efter at have tilbragt det meste af vores tid ved poolen eller på stranden, har vi faktisk været lidt aktive de sidste par dage.

I går var vi i Bridgetown, Barbados’ hovedstad. Nogen storby var det dog ikke ligefrem, men et enkelt stormagasin fandt vi da. Udover det gik vi lidt rundt og kiggede på de forskellige bygninger og butikker. At et tusind år gammelt baobab træ var turens højdepunkt, siger jo nok lidt om, at man ikke kommer til Barbados for at være kulturel.

I stormagasinet fik vi også købt nogle forskellige pool-ting til Frida; bl.a. et par badevinger, der er blevet et stort hit allerede. Godt nok er de fra 3-6 år, men selvom de er samme størrelse som Fridas hoved, kan hun faktisk godt finde ud af at bruge dem. Det betyder, at hun selv kan plaske rundt, uden at vi behøver at holde hende hele tiden.

I dag var vi så på en såkaldt ”360 grader ørundtur”, der som navnet antyder er en udflugt hele øen rundt. Vi havde lidt den holdning, at man ikke kan tage til Barbados og så kun se godt 20 kilometer af vestkysten. Specielt fordi østkysten er meget anderledes, da den i stedet for at vende ud mod Det Caribiske Hav, vender mod Atlanterhavet (med Senegal som nærmeste ”nabo” i den retning).

Vi var lidt spændt på, om chaufføren kunne finde os, for man bruger ikke så meget vejnavne og husnumre her på Barbados. Men på slaget 9.30 var han der. Med på turen var fem andre.

Herefter gik turen nordpå og siden østpå. Vi så bl.a. Richard Bransons kæmpe villa, samt en lang række andre millionvillaer, inden vi nåede østkysten. Her var naturen meget anderledes; mere som det danske Vesterhav med store bølger.

På hele turen fortalte vores chauffør om de mange ting, vi så. En af de mere interessante ting var de mange huse, hvor kun en lille del var malet. Grunden er den simple, at man ikke betaler ejendomsskat, før ens hus er blevet malet. Det er åbenbart definitionen på, hvornår det er færdigbygget.

Efterfølgende kørte vi sydpå, hvor vi besøgte vi et romdestilleri, inden det var tid til frokost. Bagefter så vi en gammel kirke samt yderligere et par udkigsstop. Alt i alt var det en fin tur, der gav et godt indtryk af den varierede natur på Barbados. Men igen må man sige, at det er naturen, der er interessant; ikke øens historiske  seværdigheder.

Efter godt seks timer på Barbados’ landeveje (med en efterhånden godt utålmodig Frida, som ellers havde opført sig rigtig pænt), var vi hjemme igen. Og så var det en tur i poolen.

I morgen går turen så videre til St. Kitts og Nevis, hvor vi også skal tilbringe en uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *