Shop-amok

I dag har vi shoppet til den helt store guldmedalje – og til priser, der får selv det vildeste januarudsalg til at virke dyrt.

Inden da skulle vi dog lige igennem endnu en aften/nat med snakkende folk på gangen. Heldigvis valgte de at sidde et stykke fra vores dør, så det virkede ikke helt så højt – eller også er vi ved at vænne os til det.

Umiddelbart har vi ikke den store tiltro til, at det bliver bedre i aften – men hvorfor de lige skal være ved vores værelse og ikke et af hotellets 717 andre, det ved vi (desværre) ikke. Så efterhånden glæder vi os til at sove i fred og ro derhjemme, hvor der kun er en smule trafikstøj samt overboens hunde, clockradio og skotrampen.

Egentlig havde vi regnet at tilbringe den sidste dag ved poolen, men da det var helt overskyet i morges, ændrede vi planer. Så i stedet tog vi til ”Prime Outlet” – et shoppingkompleks med butikker, som sælger mærketøj til billige priser.

Her fandt vi en masse billigt tøj. At tingene kan fås så billigt, er der flere årsager til. For det første er meget tøj væsentlig billigere i USA end i Danmark, og for det andet er dollarkursen i øjeblikket meget lav. Og når varerne så samtidig er ekstra billige i forhold til normal butikspris, så er der mange penge at spare. Endelig var der udsalg, så noget tøj fik man (næsten) forærende.

Et eksempel var et par ”Kenneth Cole” sko, som jeg købte. I Danmark er et godt bud nok, at de koster på den forkerte side af tusinde kroner. Her i USA var normalprisen (i outlet-butikken) 100 dollars – dvs. godt 600 kroner. Udsalgsprisen var nede på 80 dollars, og så var der yderligere 40 procents rabat. Det betød at slutprisen blev på knap 300 kroner – dvs. en besparelse på 75 %. Og sådan var det med det meste af tøjet. Det har da også betydet, at vi har to ekstra tasker med hjem.

Efter vores indkøbsraid tog vi tilbage til hotellet. Her skiftede vi hurtigt til badetøj og hoppede i poolen. Men selv den opvarmede pool var ikke så varm, så det var først og fremmest boblebadet, der var et hit.

Efterfølgende tog vi os sammen til at pakke vores ting, hvilket krævede en del planlægning, da vi ikke må have mere en 23 kilo i hver taske (hvilket vi havde på turen hertil).

Aftensmaden blev samtidig afsked med ”Denny’s”, hvor vi efterhånden har fået en del burgere. Og nu håber vi så bare på, at vi kan få lov til at sove i nogenlunde fred og ro.

I morgen tager vi mod lufthavnen omkring klokken halv ti, hvor vi skal aflevere vores lejebil. Klokken 12.35 flyver vi mod New York, og hvis alt går vel (dvs. bedre end på vejen herned), sidder vi sidst på eftermiddagen i et fly mod København. Her lander vi 7.30 søndag morgen dansk tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *