Største risiko i Rio – forkølelse

Vi må vist revurdere vores opfattelse af troperegn. Eller også er det bare ikke troperegn. Under alle omstændigheder er der ikke bare kommet en enkelt kort byge. I stedet har det nu stort set regnet to dage i træk, kun med enkelte ophold og ingen udsigt til solen. Temperaturen er da også faldet med over ti grader, så den nu er nede på 20 grader.

Normalt er Copacabana fyldt med mennesker, men lige nu ligner det mere Vesterhavet en efterårsdag. Det er kun de mest hårdføre, som trofast spiller fodbold på stranden. T-shirtsælgerne ser da også lidt triste ud.

Det dårlige vejr har også betydet, at vi har måtte ændre vores planer. Der er ikke meget sjov ved at besøge Sukkertoppen og Kristusfiguren, da en meget stor del af attraktionen er udsigten. I stedet har vi måtte kigge os om efter alternativer indendørs.

I går besøgte vi ”Museet for Naiv Kunst” – et museum fyldt med malerier, der på ingen måde overholder de gængse regler for perspektiv og det gyldne snit. Til gengæld er de meget farvestrålende og festlige, selv om man dog kan have nogle af malerierne mistænke for at være malet af områdets børnehavebørn. Sjovt var det nu at se samlingen fra hele verden, bl.a. et enkelt fra Danmark (forestillende miljøet omkring en samling kolonihavehuse).

Vi var også forbi Rios turistbureau for at købe billetter til karnevalsparaden – men alt udsolgt. Heldigvis er det jo sådan, at alt kan skaffes, så selv om det var til tredobbelt pris, fik vi to billetter hos et rejsebureau. Det ville jo også være skidt at komme til karnevalet i Rio uden at kunne se den store parade.

Efter at have gået rundt i regnen en hel dag, var vi godt gennemblødte (nej, vi havde ikke regnjakker på), så aftenen tilbragte vi på vores værelse med læsning og kortspil.

I morges var det stadig dårligt vejr, så der var kun en ting at gøre – finde byens største center og gå på shopping. Heldigvis er mulighederne også gode her. Rio kan tilbyde et center med 400 butikker, og det lykkedes os da også at tilbringe en del timer med at udvide rejsegarderoben lidt (og for en gang skyld var jeg den flittigste indkøber). Sjovt nok blev vi i mange af butikkerne tiltalt på portugisisk (selv om de også snakkede engelsk), så vi må jo være ved at kunne gå for at være lokale. Da vi jo tydeligvis ikke har fået en mørkere farve af solen, må det jo være vores efterhånden omfattende ordforråd, der gør udslaget.

Indtil videre holder vi humøret oppe, men hvis det dårlige vejr fortsætter, ved vi snart ikke, hvad vi skal foretage os. Rio er jo ikke rigtig gearet til indendørsaktivitet. På skræmmende vis føler jeg lidt dejá vu i forhold til den gang, jeg var i Sydney. Her regnede det også hele tiden, til trods for det var sommer og burde være super vejr.

Nå, men vi får da afprøvet vores fleecetrøjer og regnjakker – og de fungerer da heldigvis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *