Tårnhøj buffet og Thai boksning

Så er det snart ved at være tid til at vende hjemad. På sin vis kunne vi godt have brugt noget længere tid, men der er nu også småting, der er ved at være ret irriterende – at bo i en rygsæk, hele tiden skulle være opmærksom på ikke at blive snydt, at få ting har en fast pris, at der hele tiden er folk, som vil sælge os noget osv.

De sidste dage har været ret så travle. Vi ville jo gerne nå at shoppe lidt og samtidig var der stadig nogle ting, vi gerne ville se her i Bangkok – men vi har nået det hele.

I går startede vi med at gå nogle timer hver for sig – vi har jo lidt forskellige prioriteter omkring, hvad der er spændende. Og det gjorde nok også, at vi hver især fik købt en del mere til kufferten end ellers.

Efter en benhård gang shopping nåede vi lige en times tid ved poolen, inden vi tog en taxa til Thailands højeste bygning på 84 etager. Da vi ankom, blev vi spurgt om vi ville spise buffet, og uden at vide hvad vi helt gik ind til, sagde vi ja – og det kom vi ikke til at fortryde. En ting er at sidde på 78. etage og spise – men buffeten var noget af det bedste vi nogensinde har oplevet. For det først var der utrolig mange retter, for det andet var det meget lækre råvarer, der var brugt. Men det bedste var nu alligevel is-afdelingen – mmmm.

Inden vi spiste skulle vi lige nyde udsigten fra øverste etage (der drejede rundt) – og pludselig går det op for en, hvor stor Bangkok egentlig er. I alle retninger er der kæmpe bygninger og massere af lys – meget fascinerende.

Efter denne gourmet-oplevelse, smuttede vi en tur til forlystelseskvarteret Patpong (der ligger meget tæt på vores hotel), hvor vi fik os nogle øl. Og den blev da også tæt på tre, før vi var i seng.

I morges kunne det jo ha’ været rart at sove lidt længe, men når det nu var sidste dag, galt det om ikke at spilde tiden – så af sted til nye centre. Her havde de et “smart” system. For hver gang man købte for et bestemt beløb, fik man et klistermærke, der gav rabat på næste køb. Eneste problem var bare, at de klistermærker kun kunne hentes på to etager, så vi drønede op og ned af rulletrapperne. I forvejen betaler man et andet sted for varen end der man får den – så det var et værre renderi frem og tilbage.

Hjemme igen på hotellet blev det lige til en sidste tur i poolen og lidt hurtigt mad, inden vi igen hoppede ind i en taxa – denne gang for at se thai boksning (Thailands nationalsport, og noget alle bør se). Det er noget vi hele tiden har villet se, men af forskellige grunde er det blevet udskudt – og nu var det så sidste chance. Egentlig havde vi nok mest lyst til at slappe lidt af, men det var nu godt vi tog af sted.

Selve turen dertil tog en halv time, selv om der kun var få kilometer, pga. trafikken. Det var ret sjovt at se den form for boksning, hvor der sker lidt mere når de også bruger benene. Men det skæggeste var alligevel alle de “andre” ting. Publikum var meget medlevende med en masse “ih”-råb, hver gang der blev sparket. Samtidig var der en masse ritualer med at bede og lave forskellige former for dans inden hver kamp. Både før, under og efter kampene sad et lille orkester og spillede det typiske asiatiske “plimmelim”-musik.

Da vi kom, prøvede en af de sædvanlige fuskere at fortælle os, at der kun var “ringside” tilbage, men den hoppede vi ikke på (vi er jo ikke lige kommet ind med firetoget), så vi gik hen til lugen – og sjovt nok var der masser af billetter til de billige pladser. Her kunne vi så stå sammen med thaierne, mens de fleste andre turister sad og småkedede sig ved ringsiden. Så det var en sjov oplevelse – og noget der ikke kun er en turistattraktion.

I morgen er det så af sted mod Danmark. Vi skal allerede op lidt i fem, for vores fly er kl. 8.40 – og man checker jo ind to timer før. Derefter er der 7 timers flyvetur inden vi mellemlander i et eller andet arabisk land (jeg kan ikke lige huske hvilket), og derfra 7 timer mere til Frankfurt. Forhåbentlig er flyet ikke forsinket, for vi har kun halvanden time inden det sidste stykke til København, hvor vi – hvis alt går vel – ankommer kl. 21.30. Pyh, det bliver en lang dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *