Turkist hav og hvidt pulversand

Railay har i sig selv nogle flotte strande. Men de omkringliggende øer kan byde på rigtige bounty-strande med turkist hav og hvidt pulversand – noget vi selv har fået syn for de sidste to dage.

I går var planen at tage til ”Chicken Island”, der har fået navnet pga. en speciel klippeformation, der til forveksling ligner et kyllingehoved.

Det er muligt at tage på en såkaldt ”4 Island”-tur, hvor øen indgår som en del af pakken. Vi valgte dog i stedet selv at hyre en taxa-longtailbåd. Prisen var noget højere end forventet (1200 bath lig med 180 kr.), men da vi nu havde besluttet os for at tage dertil, valgte vi efter lidt betænkningstid at tage imod tilbudet.

Efter godt tyve minutter på havet, nåede vi øen. Og kort tid efter lå vi i vandet med vores snorkel-udstyr. Sigtbarheden var væsentlig bedre en dagen før, og vi så en masse fisk. Desværre var der ikke så mange koraller, som man kunne have håbet på. Måske har det noget med tsunamien at gøre.

Tsunamien har helt tydeligt haft en stor effekt her, og thaierne tager da også tsunami-faren meget alvorligt. Selv på de mindste øer er der skilte med ekvakueringsruter, som fører op til højere beliggende områder. Og mange steder er der også opsat alarmtårne. Meget betryggende, selvom der nok ikke sker noget igen de næste mange år.

Efter en times tid under vandet, besluttede vi os til at gå via en landtange til den nærliggende ø ”Tup Island”. Det havde vi set andre gøre, da vi kom til øen – men i mellemtiden var det blevet højvande, så det blev i stedet en lidt anstrengende svømmetur.

Men det var nu besværet værd, for også her var der utrolig flot. Det sjoveste var dog den kæmpe stime gule ”akvarium”-fisk, man kunne se selv over vandet. Det er ikke hver dag man oplever sådanne eksotiske fisk svømme omkring ens fødder.

Da vi var ved at gøre os klar til svømmeturen tilbage, fik vi den glædelige overraskelse, at vores bådmand kom og hentede os. Og så tog vi ellers tilbage til Railay. Resten af dagen blev (som sædvanligt) brugt ved poolen.

Om aftenen havde vi set os lune på et par kyllingespyd med majs og bagt kartoffel – og selvom den første tjener kiggede på os, som om vi næsten var til besvær, var lysten til maden større end fristelsen til at gå igen.

Det burde vi måske alligevel have haft gjort, for i dag har vi begge haft det lidt smådårligt. Formodentlig ikke pga. at maden fejlede noget – nok mere fordi vi har haft problemer med at fordøje den bastante kost.

Af samme grund var lysten heller ikke så stor til at tage på den tur, vi havde booket i går aftes. Men nu var den betalt, så det ville jo være dumt ikke at tage af sted. Og det skulle da også vise sig at blive en fin tur.

Med godt en halv times forsinkelse (eller også var det bare forkert information for turbureauet) blev vi hentet af en speedbåd fra ”Ko Phi Phi Tours”, der skulle tage os på en ”5 Island”-tur (altså én ø mere en ”4 Island”-turen). Guiden var meget informativ og snakkede godt engelsk, så det tegnede lovende.

Efter bare 20 minutter (godt vi valgte en speedbåd og ikke en longtailbåd) kom vi til første stop: ”Paradise Island” (de forstår at give deres øer turistvenlige navne) – et hyggeligt lille sted, hvor vi blev en halv times tid.

Næste stop var ”Pakbia Island” (med udsigt til ”Rai Island”), hvor der dog ikke var helt så flot som første sted.

Sidste destination var ”Hong Island”, der samtidig også var hovedmålet med turen. Første sejlede vi ind i en lagune med det mest fantastiske vand, og efterfølgende lagde vi til ved den nærliggende ”Hong Beach”.

Her brugte vi de næste tre timer på stranden (sammen med rigtig mange andre turister) og med at spise frokost. Vi prøvede også at snorkle, men det blev lidt af et antiklimaks, for sigtbarheden var elendig (formodentlig pga. meget blæst de sidste par dage).

Derefter gik turen tilbage mod Railay. Som det kvikke læser måske har bemærket, så besøgte vi kun fire øer – så hvorfor turen hedder ”5 Islands” er lidt af en gåde. Men det passede os nu udmærket at komme hjemad, og endnu engang glædede vi os over, at vi havde valgte den dyre løsning i form af en speedbåd.

Resten af eftermiddagen er blevet brugt ved poolen for sidste gang. Nu er badeferien så ved at være slut, og vi skal videre til Kuala Lumpur i Malaysia, der helt sikkert bliver noget helt andet.

Hvis man skal gøre status over de steder i Thailand, som vi har besøgt, så har vi nok syntes bedst om Railay. Her er fantastisk natur og en hyggelig stemning. Ko Lanta var fedt pga. den fantastiske udsigt fra vores terrasse, og Ko Phi Phi var også et godt sted. Patong var et ”så har vi set det”-sted, som dog også var en oplevelse i sig selv.

I morgen kl. 9.30 skal vi med en båd til Krabi og derfra videre med bil til lufthavnen. I løbet af eftermiddagen når vi så sidste destination på rejsen: Kuala Lumpur. Det bliver nok noget af en omvæltning at komme fra strandliv til storbyliv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *